Wilkinson Residence
Portland , Oregon
Designed: 1997
Completed: 2004


Located on a flag lot, a steep sloping grade provided the opportunity to bring the main level of the house into the tree canopy to evoke the feeling of being in a tree house. A lover of music, the client wanted a house that not only became part of the natural landscape but also addressed the flow of music. This house evades the mechanics of the camera; it is difficult to capture the way the interior space flows seamlessly through to the exterior. One must actually stroll through the house to grasp its complexities and its connection to the exterior. One example is a natural wood ceiling, floating on curved laminated wood beams, passing through a generous glass wall which wraps around the main living room.

 

Photographed by Cameron Neilson


Copyright 2000 Robert Harvey Oshatz, Architect All rights reserved worldwide.
Phone: 1-503-635-4243   Fax: 1-503-635-4243
Web Site Design: 2006 digitaLEE designed